MANA

MANA monade KinderEHBO

Aandacht in kleine groepjes

Informatie over de cursus

Deze workshop is samengesteld om je te informeren en te motiveren om de uiteenlopende mogelijkheden van kruidenwikkels te benutten. Uitsluitend bedoeld om je een passende, natuurlijke en zachte aanpak te leren voor een aantal veel voorkomende kinderkwaaltjes als verkoudheid, buikpijn, oorpijn, onrust en koorts. Je ontvangt praktische informatie over de toepassingen van wikkels en we gaan oefenen bij elkaar zodat je zelf de weldadige werking kunt ervaren.

Wikkelen is een natuurlijke zachte manier om lichaam en geest te ondersteunen in het zelfherstel. Vooral bij kinderen, die in de eerste levensjaren hun immuunsysteem opbouwen, is deze methode heel goed toepasbaar. Wikkelen is een eeuwenoude methode, die je oma of overgrootmoeder zeker nog gebruikte en wordt binnen de antroposofische gezondheidszorg veel toegepast.

Door te wikkelen creëer je tijd en aandacht om het zelfgenezend vermogen aan te spreken en te stimuleren. Kinderen vinden het vaak heerlijk om met deze huismiddeltjes 'vertroeteld' te worden.

Daarbij benut je 3 krachtige bronnen:
* Warmte (of soms juist verkoeling),
* Omhulling en liefdevolle aandacht,
* Geneeskracht van kruiden of andere natuurlijke producten.

Let echter altijd op dat je de grens niet overschrijdt, waarbinnen je het zelf nog verantwoord vindt, om op eigen kracht, zonder professionele, medische hulp te werken.

Aanmelden kan via de Agenda
De workshop wordt mede aangeboden door Tineke Tieleman, herboriste, www.kruidengaard.nl Inclusief reader en flesje biologische kamille-turf baby massageolie