Mieke & MANA

Mijn naam is Mieke Saras. Ik ben Kinderwens- en zwangerschapsconsulente, Lactatiekundige IBCLC, Sensitherapeute en bied Doula begeleiding tijdens de geboorte. Altijd met aandacht voor lichaam, geest en ziel.

Mijn missie is om Bewustzijn bij aanstaande ouders te voeden. Vanuit Liefdevolle aanwezigheid, aandacht en vertrouwen. Met respect voor ieders individuele wensen, mogelijkheden en levenspad. Om bij te dragen aan het warmst mogelijke Welkom van een nieuw mensenkind. Om ouders en hun kinderen, lichamelijk, geestelijk en spiritueel te ondersteunen, om hun mooiste Zelf te kunnen Zijn.

In mijn zwangerschaps- en geboortebegeleiding op maat, staat bewustwording centraal. Bewustwording is een blijvend groeiproces, zonder oordeel, met aandacht, vanuit liefde, nieuwsgierigheid en verlangen. Bewust Leven, bewust contact met je partner en kindje, bewust bevallen, bewust vader en moeder worden, en natuurlijk en sensitief ouderschap.

Noor en ik


MANA monade

Moederschap

Zelf heb ik 4 prachtige kinderen gedragen, thuis gebaard en jarenlang gevoed. Ondanks de vele geboortes die ik had gezien was ik enorm onder de indruk van de oerkracht en wijsheid van mijn lichaam en de euforie na de geboorte. Geboorte en geboren worden voelde als een uniek wonderlijk samenspel tussen mezelf en mijn kind. We deden het echt samen. De belangrijke aanwezigheid van mijn man, zijn Liefde en volledig vertrouwen in mij, als een rots in de branding van de weeëngolven. De kracht van de weeën was míjn kracht. Door deze ervaring wist ik gewoon, dat wat het nieuwe leven ook voor ons in petto had, ik de kracht had om het aan te kunnen. Het waren de meest aardse en tegelijkertijd de meest spirituele ervaringen in mijn leven. Als een 'inwijding' in een zeer bijzondere en intensieve tijd waarin ik als moeder werd geboren en als mens werd gevormd. Mijn kinderen zijn mijn meest liefdevolle en grootste leermeesters en ik ben hen dankbaar met heel mijn hart en ziel. Ik geloof dat ouders hun kinderen én kinderen hun ouders stimuleren om zich liefdevol en in hun volste potentie te ontwikkelen. Wat heb ik veel ervaren, geleerd en ontwikkeld door mijn kinderen.


MANA monade

O&G-verpleegkundige

20 jaar lang heb ik als gespecialiseerd O&G-verpleegkundige op kraamafdelingen en (HighCare)verloskamers gewerkt. Ik voel me zeer bevoorrecht dat ik ruim 2000 (ja, heb ik ooit geturfd;-)) ouders en baby's heb mogen begeleiden tijdens het zeer intieme en persoonlijke proces van geboorte en geboren worden. Maar geboorte gaat niet alleen om de fysieke geboorte van een kind. Geboorte gaat ook om de geboorte van een moeder, een vader, een gezin en de geestelijke relatie tot dit nieuwe mens. Dit geestelijke en ziels-aspect heb ik altijd heel sterk ervaren, maar de aandacht hiervoor, in het ziekenhuis, altijd gemist. Hiernaar ben ik op zoek gegaan tijdens mijn eigen zwangerschappen, met de meest bijzondere ervaringen. Terug naar de bron van natuurlijke geboorte. Nu als Doula. Ik begeleid je graag met je eigen zoektocht.


MANA monade

Lactatiekundige IBCLC

Van buik naar borst, een natuurlijke overgang. In 2000 heb ik mijn diploma als Internationaal gecertificeerd lactatiekundige behaald. Elke 5 jaar moet ik me opnieuw certificeren via scholing, onderzoek en herexamen. Ik ben en blijf dus up-to-date in deze oeroude kennis en kunde. De prachtig symbiose tussen moeder en kind tijdens de borstvoedingsperiode is haast net zo wonderlijk als zwangerschap en geboorte, maar veel minder bekend. Moedermelk (en mensen) bestaat voor het grootste deel uit water. Water is een energiedrager en kan informatie opslaan. Informatie van liefde, geborgenheid, veiligheid, verbondenheid, gezondheid, groei en ontwikkeling. Moedermelk is Voeding voor lichaam, geest en ziel.


MANA monade

Sensitherapeut

De opleiding tot sensitherapeut heb ik gevolgd, omdat ik wilde leren hoe ik, naast medische behandeling, zelf de gezondheid van mijn kinderen kon ondersteunen, op gebied van voeding, vitaminen/mineralen, celzouten, (bloesem-, edelsteen)remedies, energetische lichaamswerk en div massagetechnieken. Het brengt lichaam, geest en ziel weer in balans.

Tevens verzorg ik presentaties, scholing en workshops voor geboortezorgprofessionals. Zo heb ik in 2017 en 2018 een presentatie gegeven over 'Babyconciousness & Breastfeeding' voor ILactation, International Online Breastfeeding Conference en in 2020 voor ELACTA international Breastfeeding Conference in Milaan.

Hierna volgde nog veel zelfstudie, cursussen, workshops en congressen als:
- Reiki 1,2,3, Intuïtieve ontwikkeling, Healing&Reading,
- Yoga, Meditatie, ChiNeng QiGong,
- Familie- en systeemopstellingen, Fluisterkind
- Haptonomie, Hypnobirthing,
- Antroposofische Menskunde en Pedagogiek
- Birth into Being, Level 1,2,3 , Rebirthing
- Spirituele verloskunde,
- Pre- en perinatale Psychologie,
- Hormonale fysiologie van het Geboorteproces, Borstvoeding en Hechting (Anna Verwaal en Dr. Sarah Buckley)
- 'Birth from the baby's perspective', Concious Embodyment Trainings, Matthew Appleton


MANA monade

MAMA en NANA (zoals mijn kindjes het noemde als ze borstvoeding wilden). MANA betekent ook Universele Levensenergie. Een bovennatuurlijke kracht, die alles omgeeft en in alles aanwezig is. Het omvat Wijsheid, Respect, Liefde en Vrede, voedt en verbindt ons allen. Het betekent ook
'Het IS wat het IS'.


MANA monade

Zo is MANA ontstaan, gegroeid en geboren.

Het is nu tijd om mijn verzamelde kennis, ervaring en wijsheid te bundelen, te delen en te blijven zoeken met nieuwe ouders en zorgprofessionals. Want we hebben nooit de volledige wijsheid in pacht.

Dit is wat ik met je wil delen:
van mens tot mens,
van hart tot hart.

Als je dit aanspreekt, neem dan gerust contact met me op.

06-40617599