MANA

MANA monade Sensitief ouderschap

Een nieuwe Liefde, een nieuwe verantwoordelijkheid.

Aanpassen aan het nieuwe leven

Door alle hormonale en lichamelijke processen tijdens zwangerschap, geboorte en het geven van borstvoeding, wordt je ook geestelijk voorbereid op en geholpen tijdens het ouderschap. Hormonen die zorgen voor een gevoel van geluk, enthousiasme en waardering, liefde, verbondenheid en hechting, transformatie, aanpassing en sensitief ouderschap. Ze verminderen stress, geven rust en tevredenheid in deze nieuwe levensfase. Je wordt daardoor echt een nieuw mens. Gun jezelf de tijd om de bevalling te verwerken en te wennen aan het ouderschap.

Ouderschap een nieuwe verantwoordelijkheid.

Met de geboorte van je kindje, wordt ook een ongekende Liefde en verantwoordelijkheid geboren. Dit kleine mensje is volledig afhankelijk van jouw zorg en aandacht. Ouderschap is een veeleisende taak, 24 uur per dag, 7 dagen in de week, vooral de komende jaren en de rest van je leven. Je moet keuzes maken die het welzijn van je kindje aangaan. Hoe ga je om met (borst-)voeding, huilen, troosten, slapen, dragen, (kinder)ziektes, vaccinaties? Je krijgt vaak ongevraagde en tegenstrijdige adviezen. Veel ouders worstelen met vragen en zorgen rond slaap- huil- en eetgedrag van hun kindje. Want wat is normaal babygedrag? Passen onze verwachtingen als ouders in een veeleisende maatschappelijk wel bij de primaire levensbehoeften van een klein kindje? En hoe vind je hierin een goede balans? Babygedrag is altijd logisch. Wanneer je vanuit het geboorteverhaal en de daaruit ontstane -patronen inzicht krijgt in wat jouw kindje je wil vertellen met zijn/haar gedrag, lossen ogenschijnlijke gedragsproblemen zich vaak verrassend snel op.
Liefde is de kracht die je het vermogen geeft hiermee om te gaan. Onze kinderen zijn onze spiegels. Sensitief ouderschap (attachment parenting) leert je om af te stemmen op de behoeften van je kindje en te vertrouwen op jouw intuïtie. Vertrouwen is de kracht om te ontspannen in het onbekende wat zich aandient.
Zoek, ontdek en groei in het ouderschap. Ik kijk graag met je mee, waar nodig, zodat je de ouder kunt zijn die jij wilt zijn voor je kindje.

'Peace on Earth begins with Birth'

Geboren worden is de grootste en ingrijpendste gebeurtenis in een mensenleven.

Alles wat een kind ervaart tijdens het prilste begin van de zwangerschap, geboorte en eerste levensjaren, neemt het als een blauwdruk in het limbisch (emotioneel) systeem mee, tijdens de rest van zijn/haar leven. Deze geboortepatronen vormen mede ons karakter en persoonlijkheid en komen tot uiting in gedrag. Kindergedrag, ook 'probleemgedrag' is dus altijd logisch. Nooit rationeel, maar emotioneel, gebaseerd op diepe innerlijke levensbehoeften om zich optimaal te kunnen ontwikkelen.
Elk kind dat verwekt en geboren wordt vanuit bewustzijn, vertrouwen, Liefde en geborgenheid zal deze kernwaarden en kwaliteiten in zich blijven dragen.
Elk kind dat vanuit Liefde en respect geboren wordt, maakt onze wereld een beetje mooier.
Als álle kinderen op aarde vanuit Liefde geboren worden en opgroeien in veiligheid, geborgenheid en aandacht, ontstaat er vrede op aarde.
De manier waarop we omgaan met onze kinderen, bepaalt hoe we omgaan met de mensen en natuur om ons heen.
Als we vanuit Liefde, respect en verbondenheid omgaan met iedereen en alles wat ons omringt, creëren we samen de Hemel op Aarde.

'Van Hart tot Hart'

Natuurlijk MANA begeleiding bij Sensitief ouderschap

Alle jonge kinderen, en veel ouders, zijn (hoog)sensitief, noodzakelijk voor een gezonde sociaal-emotionele ontwikkeling. Het is een uitdaging om te leren omgaan met de overmaat aan prikkels in onze maatschappij. Sensitherapie kan hierbij van grote waarde zijn. Het richt zich niet primair op een klacht maar op het herstellen van de balans, communicatie en innerlijke kracht.

Mijn missie is om Bewustzijn bij aanstaande ouders te voeden. Vanuit Liefdevolle aanwezigheid, aandacht en vertrouwen. Met respect voor ieders individuele wensen, mogelijkheden en levenspad. Om bij te dragen aan het warmst mogelijke Welkom van een nieuw mensenkind. Om ouders en hun kinderen, lichamelijk, geestelijk en spiritueel te ondersteunen, om hun mooiste Zelf te kunnen Zijn.

Aangeboden diensten

Als sensitherapeute en ouderschapsconsulente bied ik zowel persoonlijke individuele begeleiding als cursussen en workshops in kleine groepen.

Persoonlijke aandacht

In mijn Ouderschapsbegeleiding, is er aandacht voor lichamelijke, geestelijke, emotionele en spirituele aspecten, rondom het ouderschap, Ik ben er voor zowel de moeder, vader als voor jullie kindje. Onze kinderen zijn onze spiegels. Of je nu vragen of zorgen hebt over (borst-)voeding, troosten, slapen, of over wat het ouderschap of kindje van je vraagt.

Volgens de Sensitherapiemethode bekijken we de volgende aandachtspunten, zonodig aangevuld met een behandeling:
- Het zwangerschaps- en geboorteverhaal met -patronen van jou en je kindje. Eventuele klachten of nog onverwerkte emoties/zorgen/ angsten.
-(Borst-)Voeding, allergiemeting, Bloesemremedies
- Leefstijl, partnerrelatie, spanningen
- Stralingsbelasting, ongewenste energieën
-Stiltemoment voor Zielscontact, Healing/Reading of ontspannende oefening.

Samen kijken we naar passende ondersteuning waar nodig en naar de ouder die jij wilt zijn.

Consult of behandeling van twee/twee en een half uur, Vergoeding €200,- excl. reiskosten €0,50/km

Rebozo sluitingsritueel

Tijdens de zwangerschap, geboorte en eerste weken daarna, heeft de moeder zich lichamelijk en geestelijk volledig geopend om haar kindje te ontvangen en het leven te geven.

Meer info

 In een aantal gevallen is (gedeeltelijke) vergoeding van de kosten mogelijk. Vraag dit na bij je eigen verzekering. Heb je een eigen bedrijf dan zijn de kosten van de belasting aftrekbaar.