MANA

MANA monade Borstvoeding

Moedermelk is vloeibare Liefde

Het 'Heilige eerste uur' na de geboorte

In een natuurlijke ongestoorde situatie ligt een pasgeboren kindje eerst even bij te komen op de borst van de moeder. Moe maar alert van alle inspanning en hormonale en lichamelijke veranderingen tijdens het geboorteproces, vindt het liefde, veiligheid en geborgenheid door de vertrouwde geur en hartslag van de moeder. En dán het oogcontact tussen moeder en kind. Ze kunnen elkaar recht in de ziel kijken. Maar al snel gaat het op zoek naar moeders borst, gestuurd door alle aangeboren reflexen, geur, het eerste zicht, vindt het zijn weg, zoekt, hapt en zuigt aan moeders tepel.

Moedermelk is een energiedrager

Moedermelk is een energiedrager en kan informatie opslaan. Informatie van liefde, geborgenheid, veiligheid, verbondenheid, gezondheid, groei en ontwikkeling. Moedermelk (en mensen) bestaat grotendeels uit water.

Pasgeboren, Niet storen!

Een ongestoorde kennismaking is voor zowel moeder als kind van ongekende waarde. Het is belangrijk, voor een goede ouder/kind hechting, het welslagen van een fijne borstvoedingsperiode, een optimale ontwikkeling van lichaam (immuunsysteem) geest en ziel. Een uur dat bijdraagt aan een optimale gezondheid van moeder en kind. Eén uur vol eerste indrukken, die bepalend zijn voor de rest van het leven.

Jouw moedermelk is perfect voor jouw kindje

Moedermelk verschilt per vrouw, per voeding, met de leeftijd van het kind, de leefomgeving van het kind enz. Jouw moedermelk is qua samenstelling perfect afgestemd op de behoeftes van jouw kind. De moeder maakt de antistoffen voor haar kind als deze in aanraking komt met bacteriën of virussen en geeft deze antistoffen via de moedermelk aan haar kind. Borstvoeden is een prachtige symbiose tussen moeder en kind op fysiek-, geestelijk- en zielsniveau.

'Van Buik naar Borst'

Lactatiekundige begeleiding voor een gezonde borstvoedingsrelatie

Doorgaans is borstvoeding geven een kwestie van ongestoord laten gebeuren en even oefenen. De natuur is wijs. Maar soms is er om allerlei uiteenlopende redenen extra aandacht, zorg en steun nodig in het proces van borstvoeding en/of hechting. In onze huidige sociale omgeving is deze steun niet meer zo vanzelfsprekend. Als lactatiekundige IBCLC wil ik dit graag aan ouders bieden.

Persoonlijke, weloverwogen keuze.

Natuurlijk is de keuze over hoe je jouw kind wilt voeden volledig aan jou. Echter vind ik het belangrijk dat iedere moeder hierover een geïnformeerde en weloverwogen beslissing kan nemen. De keuze waar jij volledig achter staat is de beste keuze voor jullie.

Lactatiekundig huisbezoek

Een lactatiekundig huisbezoek kan worden aangevraagd tijdens de zwangerschap als voorbereiding op het geven van borstvoeding. Vooral als je vragen of twijfels hebt, bijvoorbeeld door ziekte, medicijngebruik of borstoperatie, of eerdere ervaringen met borstvoeding.

Tijdens of na het kraambed kom ik desgewenst op afspraak bij je thuis, voor een lactatiekundig consult en begeleiding bij de borstvoeding. Het kan zijn dat de borstvoeding niet lekker loopt als gevolg van een moeizame bevalling, bij ziekte van moeder of kind, door pijn, premature geboorte of onvoldoende groei van de baby, of door onzekerheid en twijfel. Ik neem uitgebreid tijd voor jullie zwangerschaps- en geboorteverhaal. Borstvoeding is de ultieme communicatie tussen moeder en kindje. Soms kunnen onuitgesproken emoties of zorgen deze intuitieve communicatie verstoren. Blijf niet onnodig lang 'aanmodderen' en neem bij vragen gerust contact met me op. Bij eenvoudige vragen kan enkel een telefonisch consult volstaan.

Moedermelk is vloeibare Liefde

"By giving your child your Mother's Milk, you teach it about the existence of Mankind. About Love and compassion. The most important values in Life", Dalai Lama

Aangeboden diensten

Als lactatiekundige bied ik zowel persoonlijke individuele begeleiding als cursussen en workshops in kleine groepen.

Persoonlijke aandacht

Lactatiekundig huisbezoek tijdens de zwangerschap of na de geboorte.

Desgewenst kom ik op afspraak bij je thuis voor een lactatiekundig consult en begeleiding bij de borstvoeding.
We bespreken het verloop van de zwangerschap en geboorte, natuurlijk babygedrag en geboortepatronen.
Ik kijk mee met een borstvoeding.
Er is tijd voor het delen van vragen, twijfels en zorgen en we maken samen een 'borstvoedingsplan' dat bij jullie past.
Het consult wordt zonodig aangevuld met 2 gratis telefonische nazorg contacten. Natuurlijk mag je me ook gewoon bellen met meer algemene vragen.

Lactatiekundig huisbezoek van 2 uur: Vergoeding €150,- incl. 2x telefonische nazorg, excl. reiskosten €0,50/km
Telefonisch consult: Vergoeding €15,- voor eerste 15 min., daarna €1,- p/min

 Ik ben aangesloten bij de lactatiekundige beroepsgroep NVL. De meeste verzekeraars vergoeden(gedeeltelijk) de kosten van een lactatiekundig consult of cursus vanuit een aanvullende polis. Vraag dit na bij je eigen verzekering. Heb je een eigen bedrijf dan zijn de kosten van de belasting aftrekbaar.