MANA

MANA monade Rebozo Sluitingsritueel

Persoonlijke aandacht

Informatie over het Rebozo sluitingsritueel

Tijdens de zwangerschap, geboorte en eerste weken daarna, heeft de moeder zich lichamelijk en geestelijk volledig geopend om haar kindje te ontvangen en het leven te geven. Traditioneel gezien staan de eerste 6 weken na de geboorte, voor lichamelijk en geestelijk herstel en verwerking en aanpassing aan het moederschap. Het sluitingsritueel is een prachtig ritueel dat op lichamelijk, geestelijk en emotioneel niveau alles wat nog een plekje wil krijgen tav de zwangerschap en/of bevalling, integreert. Het geeft de kans om te helen en om de zwangerschap en bevalling goed af te sluiten, weer volledig bij jezelf te komen en je weer te openen naar de buitenwereld. Energie komt dan weer terug en de vaak aanwezige overgevoeligheid neemt af. Ook als de zwangerschap een positieve ervaring is geweest. Als een eerbetoon aan je moederschap en vrouwelijkheid.
Ook een heerlijk kraamkado.

Het ruim drie uur durende Rebozo sluitingsritueel bestaat o.a. uit:
- een massage met warme kruidenolie door twee vrouwen,
- een reinigend kruidenbad,
- een inwikkeling onder dekens
- het eigenlijke sluiten met behulp van rebozo's (Mexicaanse doeken).
- tijdens het hele ritueel wordt een speciale, verwarmende, zuiverende kruidenthee gedronken en is er gelegenheid om te praten over je bevalling(en).
Het ritueel is ook heel geschikt bij verwerking van een miskraam of stille geboorte.

In Nederland is vorm van het ritueel enigszins aangepast, maar de intentie is hetzelfde:
*Moment van zorg en aandacht voor de moeder
*Diepe ontspanning
*Contact met haar innerlijke vrouwelijke bron
*Honoreren van de vrouw die moeder geworden is
*Verwerking van de bevalling
*Hulp om de overgang van binnen naar buiten te maken, bijv. om weer aan het werk te gaan

Je kunt je kindje gerust tussendoor borstvoeding geven of kolven. De kruiden stimuleren heling en de productie van moedermelk.
Het ritueel wordt aangeboden vanaf 6 weken na de bevalling, of later wanneer het voor jou goed voelt. Soms wil een vrouw nog jaren na de bevalling een sluitingsritueel ontvangen, en ervaart daarna een groot gevoel van heelheid, voelt zich krachtiger en vitaler.

Vergoeding €250,- incl. kruidenolie, -thee en overige benodigdheden.