MANA

MANA monade Zwangerschap

Zwangerschap en geboorte, zo oud als de mensheid zelf en nog steeds het grootste mysterie op aarde.

Onwerkelijke werkelijkheid

Vooral een eerste zwangerschap, voelt vaak wat onwerkelijk aan. Veel as. ouders ervaren tegenstrijdige gevoelens van vreugde en angst. Er komen grote veranderingen in je leven, je lichaam, je hormonen, je gevoelens en emoties, je voorkeuren, je relaties met partner en vrienden. Al zie je het nog zoveel om je heen, al hoor en lees je nog zoveel verhalen, je ervaart pas welke impact het heeft op je leven als je het zelf (be)leeft. Je gaat bewuster leven en bewustere keuzes maken en dat is ook juist de bedoeling.

Ontspannen lichaam

Een moeder met een ontspannen lichaam en een kalme geest is de fijnste plek voor een ongeboren kindje, om zich optimaal te ontwikkelen en biedt de grootste kans op een natuurlijke geboorte.

Symbool van geloof

Een kind dragen en baren is een symbool van geloof in het Leven en hoop op een mooie toekomst. Het kan inspireren om op een andere manier naar het leven te kijken. Op een diepere, meer verbindende en liefdevolle manier.

Bewustzijn van een kind wordt al vóór en tijdens de zwangerschap bepaald en gevormd, door de omgeving waarin het zich bevindt, zodat elk kindje zo goed mogelijk wordt voorbereid op de unieke levensomstandigheden waarin het wordt geboren. Alles wat moeder eet en drinkt, denkt en voelt stuurt dit proces.

Jij bent uniek

Door regelmatig bewust tijd te nemen om, zonder oordeel, te luisteren naar de wijsheid van je lichaam en je gevoel, wordt het steeds gemakkelijker om díe keuzes te maken die bij jou passen. Zo leer je vertrouwen op je innerlijke kracht, wijsheid en intuïtie (moederinstinct). Zodat je in rust, vertrouwen en overgave de geboorte tegemoet kunt treden en de moeder kunt zíjn die jij Bent en wilt zijn. Jij bent Uniek. Jullie kindje is Uniek. Jullie relatie is Uniek.

'Van Wens tot Wonder'

Natuurlijk MANA begeleiding voor een gezonde zwangerschap

Als zwangerschapsconsulente sta ik voor een holistische benadering van de zwangerschap. Ik geef jullie praktische kennis en informatie over de ontwikkelingen tijdens de zwangerschap van moeder en kindje.

Er is aandacht voor zorgen en klachten. Ik bied ik jullie diverse, praktische oefeningen vanuit o.a. yoga, haptonomie, hypnobirthing, spinning babies, Rebozo en ademhalingsoefeningen, voor lichamelijke en geestelijke ontspanning en verzachting tijdens de zwangerschap en het geboorteproces. Zo kunnen jullie zelf ontdekken en ervaren wat bij jullie past.

Ook is er aandacht voor voeding, vitaminen/mineralen en leefstijl.

Natuurlijk is er een Stiltemoment voor bewust contact met jullie kindje.

Geestelijke rust en balans

Vanuit de pre- en perinatale (periode voor en tijdens de geboorte) psychologie, blijkt dat angst voor de bevalling en/of ouderschap, vaak zijn oorsprong heeft in de imprint en onbewuste herinnering van de eigen zwangerschap en geboorte. Het is goed om aandacht te geven aan deze angsten, ook in het contact naar het kindje. Door zorgen bespreekbaar te maken, valt er vaak al veel spanning weg en kan inzicht, rust en vertrouwen ontstaan. Ik bied hierin persoonlijke individuele begeleiding evenals diverse workshops om hiermee zelf aan de slag te kunnen.

Aangeboden diensten

Als zwangerschaps- en geboorteconsulente bied ik zowel persoonlijke individuele begeleiding als cursussen en workshops in kleine groepen.

Persoonlijke aandacht

Tijdens een Zwangerschapsconsult kom ik naar je toe, bied ik een luisterend oor en een warm hart. Samen kijken we naar passende ondersteuning waar nodig.
Dit kan een gesprek zijn van 'moeder tot moeder' jouw persoonlijke zwangerschaps- en geboorteverhaal, over zorgen, angsten of klachten.
Advies over voeding, (-supplementen of bloesemremedies), ademhalings- of bewegingsoefeningen, leefstijl.
Desgewenst aangevuld met een energetische behandeling of heerlijk verwenmoment.
En natuurlijk een moment van bewust (ziels)contact met jullie kindje.

Vergoeding €200,- per consult of behandeling van twee/twee en een half uur, excl. reiskosten €0,50/km

 In veel gevallen is (gedeeltelijke) vergoeding van de kosten voor zwangerschaps/geboorte/lactatiekundige begeleiding mogelijk. Vraag dit na bij je eigen verzekering! Heb je een eigen bedrijf dan zijn de kosten van de belasting aftrekbaar. Mocht de vergoeding voor cursus of individuele begeleiding echt een belemmering voor je zijn om begeleiding te ontvangen, neem dan gerust hierover contact met me op. Dan zoeken we samen naar mogelijkheden.